Fóti sakk táborunk

Hónap váltáskor sakktábort rendeztünk Fóton az egyik iskolában, ahová szép számmal jöttek a sakkozni vágyó gyerekek. Első nap, mikor megérkeztek, megismerkedtünk egymással, megtanultuk egymás nevét.

Minden nap volt egy óra "komoly" sakk edzés, és a nap többi részében játékos sakk tanulás terveztünk, hiszen nyár van. A sakk mellett a mozgással járó sportok is helyet kaptak, például a ping-pong, a foci, a tollas labda vagy a fogós játékok. 

Ha megéheztünk, ebédidőben a királylányok és a királyfik egy pompás kastélyban ebédelhettek, amely a Gyermekvárosban található. A Károly család építette 1808-ban és egy ismeretlen építőművész tervezte.

07_20.bmp

Ebéd utáni szieszta a kastély előtti nagy fa árnyékában

 

Csütörtökön a megnéztük a birtok halas tavát, ahol feladvány fejtő versenyben kiváló eredmény eléréséért a csapatok jutalomban részesültek.

07_20_2.bmp

 Halas tó szemlélése

 

07_20_04.bmp

 Feladványfejtés a tó parton

Kirándulásunk végén a játszó téren "Jancsival és Julcsival" védtük a várat, amit végül a szomjúság rekesztett be, így visszatértünk főhadiszállásunkra, az iskolába.

07_20_03.bmp

Gyermekvárosi játszó tér

Egyik nap több állomáson kellett sakkos feladványokat megfejteni, hogy erőfeszítéseik jutalmául kincset találjanak, és megosztozzanak rajta. Az egyik állomáson huszár ugrásban olvasták össze a betűket, hogy a következő állomást megtalálják, a másikon 1 lépéses mattokat fejtettek, stb..

A tábor legnépszerűbb csapatjátéka, a Sakk háború volt, amit majdnem minden nap játszottunk. Sokszor sikerült elrabolni a zászlót, amit a csapat saját maga készített.

07_20_1.bmp

Csapatzászló készítés közben

 

07_20_05.bmp

Sakk háború: Erős kis csapatok

 

fotihaboru.bmp

Sakk háború: A nagy csapat

 

rejto.bmp

Sakk háború: Rejtőzködés mesterei

rejto2.bmp

Sakk háború: Bármi áron a zászlót

rejto3.bmp

Sakk háború: Itt nem látnak meg :)

 

csend_kiraly.bmp

Csend király csendet kér (játék)

 

 Jövőre remélem te is eljössz!