Sakkozz mindennap!

2016.már.13.
Írta: Taoista mester Szólj hozzá!

Hou Ji-fan fél pontra a világbajnoki cím visszahódításától

Lvivben döntetlennel fejeződött be a női világbajnoki döntő nyolcadik játszmája. A címvédő ukrán Marija Muzicsuk kicsit kedvezőbb állást játszhatott kihívója, a háromszoros világbajnoknő kínai Hou Ji-fannal szemben. A zárt állásban azonban nem talált áttörést, Hou Ji-fan 5-3-ra vezet, még fél pontra…

Tovább

Apró előny és matt kilenc lépésben...

Az első feladványban sötét mohón leütötte a b4 gyalogot, aminek következtében világos egy pici, de tartós előnyt fog tudni szerezni. Világos lép! A második feladványban viszont vért fogunk ontani. Világos király véréhez kilenc lépés vezet! Sötét lép! A megoldásokat a hozzászólásokhoz várjuk!

Tovább

Ezt nem tudom, miképpen fogjátok megoldani...

A mai kombinációt nem tudom, hogy sikerül-e megoldanotok. Ez bizony a nagyon kemény szint. Világos lép! A második feladványunk egy Karpov - Geller partiból származik. Világos lép! A megoldásokat a hozzászólásokhoz várjuk!

Tovább

Ki játszhat Carlsennel?

Egy kis játékra invitállak benneteket! Szerintetek ki fogja megnyerni a március 10. és 29. között Moszkvában megrendezett világbajnok-jelölti döntőt? Úgy is kérdezhetném: ki fog játszani a világbajnoki címért idén novemberben ezzel az emberrel?

Tovább
süti beállítások módosítása