A legrangosabb magyar sakkesemény!

A mai nappal kezdődőtt meg a 36. Zalakarosi Sakkfesztivált, amelynek főversenye a Sax Gyula emlékverseny. A 9 fordulós svájci rendszerű viadalon olyan kitűnő sakkozók fognak játszani, mint a rajtlistát vezető Rapport Richárd (2698) vagy Bánusz Tamás (2616), Erdős Viktor (2614), Prohászka Péter (2596), Papp Gábor (2592). Nagymestereink számára az emlékverseny kítűnő bemelegítés a 29-én kezdődő kontinensviadalra.

richard_rapport_2012.jpg

Rapport Richárd - egyszer világbajnok lesz, így kell lennie!

A hazai sakkozógárdán túl jelen lesz még a német Liviu-Dieter Nisipeanu (2686) vagy a korábbi bajnok, Igor Kovalenko (2657) és még sokan mások.

A női nyílt bajnoki címért Gara Anita, Papp Petra, Lázárné Vajda Szidónia és Gara Tícia fog megküzdeni. Biztos vagyok benne, hogy a nők szintén remek játszmákkal fogják szórakoztatni a sakk iránt rajongókat. Ez már csak azért is így lesz, mert a női sakk lényegesen agresszívebb, mint a férfiak békülékenyebb játékstílusa.

olimp3.jpg

Hoang Thanh Trang kivételével a teljes női válogatott ott lesz Zalakaroson! A már említett Papp Gábor, a válogatottunk csapatkapitánya fogja felügyelni a játszmáikat.

Sok sikert minden magyar versenyzőnek!